Svetlika

Integrativna onkologija

Definicija integrativne onkologije označuje k bolniku usmerjeno, z dokazi podprto oskrbo, ki uporablja fizične in duhovne pristope, naravna sredstva in prilagoditve življenjskega sloga iz različnih tradicij ob hkratni medicinski obravnavi zdravljenja rakave bolezni.

Preprosto povedano: ob klasičnem zdravljenju rakave bolezni (kemoterapija, obsevanje, operacija) podpreti človeka v njegovem okolju, okrepiti duha in ga opolnomočiti za postavitev v polnovredno življenje v dani situaciji.

Kaj lahko storim za vas?

Nudim vam svoje znanje, izkušnje in čas.

Psihološko-duhovna podpora

Človek je več kot le fizično telo.
Je tudi duhovno in energetsko bitje.

Paliativna podpora

Blaženje težav, ki jih prinaša neozdravljiva bolezen bolniku in svojcem.

Medicinska hipnoza

Terapevtov nagovor podzavesti, ki se brez tesnobe, strahu in razmišljanja prepusti sugestijam.

Svetlika oz. grozdnata svetlika

 je zdravilna rastlina, ki izvira iz Kanade in severne Amerike. Domorodci so dobro poznali njene zdravilne lastnosti. Korenino so uporabljali za lajšanje težav po pikih kač, ob porodih, ledvičnih težavah, artritisu in drugih zdravstvenih tegobah. Sok rastline so uporabljali tudi za odganjanje mrčesa, saj njeno latinsko ime Cimicifuga racemosa pomeni odganjanje stenic (‘cimex’ stenica, ‘fugare’ pognati v beg). Racemosa pomeni tista, ki raste v grozdih. V 19. stoletju so jo v Evropi uporabljali za zdravljenje tuberkuloze in zapletov revmatične vročice. Danes je grozdnata svetlika zelo raziskana rastlina. Njen blagodejen vpliv se kaže ob menopavzalnih težavah, tako telesnih kot psihičnih, saj zmanjšuje vročinske oblive, rdečico, motnje spanja, nihanje razpoloženja, brezvoljnost, depresivnost in podobno. Pomaga tudi pri glavobolih, bolečinah v grlu, bronhitisu.

Ime “svetlika” nosi še drug pomen, moj pomen. V zvenu besede se zaiskri svetloba. Kot iskra upanja, ko je naokoli temačno.

Tako želim zbuditi/okrepiti to svetlobo, ki je prisotna v vsakem od nas, da se izrazi in na ta način pripomore k lepšemu dnevu in življenju, tudi ko življenje prinese preizkušnje.